Viatges de literatura o literatura de viatges…

Abans de fer un viatge a altre país, sempre és molt recomanable documentar-se bona cosa per entendre i empapar-nos de la cultura i la societat que anem a visitar. I és que la literatura i els viatges sempre han estat íntimament lligats i, fins i tot, en moltes ocasions aquests són el protagonista absolut d’aquella.

A la pàgina llibresperllegir.cat trobem un mapa col·laboratiu amb diferents obres literàries classificades pel país que descriuen a les seues pàgines; es tracta de l’apartat “viatges de literatura” que es troba a Inici, Temes de debat actiu.

I és que, des del punt de vista del lector, hi ha qui gaudeix llegint novel·les ambientades allà on transcorren les seues vacances, o bé llegint autors del país o zona que visita. Per a tot açò, llibresperllegir.cat proposa la construcció d’un mapa col·laboratiu on poder plasmar aquesta relació d’autors, obres i indrets, un triangle ben seductor i que ajuda a entendre uns costums i unes formes de vida que, només observant quan viatgem podem no arribar a copsar.

Ací us deixe també l’enllaç a Viatgeaddictes.com, el lloc web per addictes als viatges alternatius i per lliure pel món mundial, on trobareu una selecció personal de llibres de viatges de tots els temps.

En coneixeu d’altres pàgines?