Un amor, uns carrers. Cap a una didàctica de les geografies literàries.

978-84-370-9246-1_3269Durant els últims anys s’ha produït un canvi de paradigma en la teoria i ensenyament de la literatura, que fa considerar de forma significativa la dimensió geogràfica dels textos literaris. Aquests canvis afecten tant als estudis literaris com a les noves orientacions en l’educació literària: les obres literàries, a més de ser llegides, es poden viure i recórrer sobre el territori. Els itineraris didàctics, basats en obres o referents literaris, són un recurs transversal cada vegada més habitual en els diferents àmbits educatius. El Grup d’Innovació Educativa «Geografies Literàries» de la de la Universitat de València, reuneix en aquest volum els treballs d’unes veus diverses, amb la finalitat de sentar unes bases sobre aquesta nova via d’acostament per a les obres literàries, per dissenyar programacions sobre rutes i itineraris i per mostrar-ne, finalment, propostes i experiències didàctiques dutes a terme.

El volum, recentment publicat per Publicacions de la Universitat de València ha estat coordinat pels professors del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura Alexandre Bataller i Hèctor H. Gassó. Aquest és el fruit del I Congrés de Geografies Literàries, organitzat pel Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, l’abril de 2012.

Les aportacions, la majoria d’elles relats de casos pràctics duts a terme a l’aula, estan organitzades en quatre eixos temàtics, que responen als següents epígrafs:

I- Els llocs i els recursos

II- Els itineraris: territoris

III- Els itineraris: autors i obres

IV- Les experiències

Aquests són els articles complets que hi trobareu:

Microsoft Word - Un amor.docMicrosoft Word - Un amor.doc