Poesia a l’aula: Entre cel i terra, de Fina Girbés

Entre cel i terra és un recull de poemes de Fina Girbés (Algemesí, 1957), amb les il·lustracions de Raquel Catalina i editat per Andana Editorial. En aquest llibre trobareu versos que fan referència a les activitats més quotidianes, com són menjar espaguetis, abrigar-nos per al fred, estar constipat, donar abraços i besos…

Es tracta d’uns poemes aptes per a qualsevol edat, segons l’ús que se li donen i, en concret, molt recomanables per encetar un debat a l’aula sobre les diferents activitats diàries dels nostres alumnes, així com per enriquir un vocabulari que faça referència a contextos quotidians. Podeu fer un tast d’aquests versos descarregant aquest document pdf.

Ací us deixe el vídeo de presentació del llibre, que va tenir lloc el passat 16 de desembre a la biblioteca municipal d’Algemesí. La presentació va comptar amb el saber fer d’Anna Ballester, que va amenitzar l’acte amb algunes dinàmiques a partir dels poemes:

YouTube Preview Image

I ací us deixe un document amb l’explicació d’altres dinàmiques que va proposar l’Anna Ballester:

Entre cel i terra - Activitats
Title : Entre cel i terra - Activitats
Caption : Activitats per a fomentar la lectura de poemes
Size : 143 kB

 

Sense cap mena de dubte, una molt bona manera de fomentar la lectura de poesia, mitjançant dinàmiques ben suggeridores i divertides i amb l’aprenentatge de vocabulari usual de rerefons.