La Maria no té por, premi de la crítica al millor llibre infantil

A partir de la cançó de Dani Miquel “La Maria no té por”, l’escriptor Francesc Gisbert i l’il·lustrador Riccardo Maniscalchi han preparat l’àlbum il·lustrat que porta el mateix nom i que recull una bona part dels personatges tradicionals valencians que feien por als més menuts de la casa. Personatges com el Butoni, la Quarantamaula, la Bubota o l’Home del sac, entre d’altres, tornen a estar presents en el món infantil valencià, cosa que converteix aquest llibre en una obra obligatòria, ara que s’acosta Tots Sants.

El llibre, publicat per Andana Editorial, ha guanyat el premi de la crítica dels escriptors valencians al millor llibre infantil i ajuda moltíssim en la recuperació d’una tradició ben nostrada: la dels espantacriatures que han fet por els nostres infants i que es troben lluny dels zombies o els fantasmes que s’han posat de moda els últims anys i que provenen d’altres cultures.

Es tracta de la història d’una xiqueta, la Maria, que se’n va a passar unes dies a ca la seua iaia. En una habitació molt fosca trobarà el llibre dels espantacriatures, uns monstres que apareixen de nit a l’habitació on ella dorm si no s’adorm abans de les dotze. En aquest cartell trobareu el repertori de personatges que han fet por als nostres infants des de fa molts anys:

espantacriatures

I ací podeu vore el booktràiler que han preparat des d’Andana, amb la cançó de Dani Miquel que posa el títol a aquesta història de la Maria sense por:

YouTube Preview Image

Doncs amb aquesta història i ara que ja hem tret del calaix dels records els nostres propis i autòctons personatges malèfics, ja estem preparats per a la nit de les animetes! A fer panellets  i encendre ciris toca!