La flauta d’en Demba

L’editorial Comanegra acaba de publicar el primer conte de la il·lustradora Laura Gómez, La flauta d’en Demba. La presentació d’aquest àlbum il·lustrat va ser el passat 25 de març a Barcelona (podem veure algunes fotografies de l’acte a la pàgina web de l’autora) i, des d’El marcapàgines només volíem felicitar l’editorial i l’autora per aquesta feina ben feta i per augmentar el llistat d’autors i il·lustradors de Literatura Infantil i Juvenil en la nostra llengua.

logo1Hem de destacar que es tracta d’un llibre local: editat, imprés i dissenyat en quilòmetre zero. El segell de Llibre local garanteix que el 100% de la seua elaboració s’ha dut a terme per professionals i empreses del nostre país. Amb aquesta compra, doncs, contribuïm a crear llocs de treball dignes al nostre entorn, a assegurar que cap impost no fuja a l’estranger i a minimitzar el seu impacte ambiental, entre altres beneficis.

La flauta d’en Demba és la història de qui amb tècniques ben senzilles intenta fer més plaentera la vida dels altres. Es tracta d’un relat optimista, pel fet que el protagonista s’enfronta a les adversitats amb enginy i il·lusió per tal de superar-les. Les seues il·lustracions, captivadores i planeres, ens transporten al cor de l’Àfrica, al poblat on habita en Demba. El nostre protagonista és capaç de crear la música més bella amb la seua flauta, però què ocorrerà quan aquesta desaparega? Com s’ho farà per a seguir alegrant el cor dels qui són a prop?

La flauta d'en Demba - TRIPA 4Páginas desdeLa flauta d'en Demba - TRIPA-3

 

 

 

 

 

Sense cap mena de dubte, es tracta d’una història que ens ofereix diverses lectures, així com també diverses aproximacions al continent africà. Una lectura que pot acompanyar perfectament el visionat del curt “Binta i la gran idea“, per tal de desmuntar prejudicis sobre les societats africanes i aprendre a apreciar els petits plaers del dia a dia. Una molt bona opció per a aquest mes de Fires de llibres i lectures primaverals.

Etiquetes: ,