El armadillo ilustrado, Saragossa

El armadillo ilustrado és una llibreria gràfica situada al carrer Las Armas de Saragossa. Allà podreu trobar tot tipus de llibre il·lustrat, àlbums infantils i juvenils, llibres d’artista o novel·les independents, a més d’exposicions, diferents tallers per a totes les edats, presentacions de llibres o venda de complements artesanals.

Gestionat per una parella d’allò més creativa i atenta, El armadillo resulta un espai ben acollidor i replet de petits tresors seleccionats amb un criteri exquisit. No només es tracta d’un espai alternatiu i que fomenta un consum local i personal, sinó que representa també una illa de cultura a un barri que els últims anys ha patit un procés de degradació i que ara, amb aquest tipus de comerç artesanal, cultural, familiar i de qualitat, s’intenta revitalitzar. Podeu veure algunes imatges de la llibreria ací a sota i també en trobareu més a la seua pàgina web o al facebook.

La llibreria es troba al cor del barri El Gancho-San Pablo, barri que des del 2009 ha vist com s’han obert botigues d’artesans, estudis de dissenyadors locals, espais de restauració de mobles o fins i tot una escola de música (entre d’altres). A més, el projecte “Esto no es un solar” ha transformat els solars abandonats en espais oberts a àrees de jocs infantils, horts urbans, àrees verdes o intervencions murals. El projecte, inicialment impulsat per la Junta Municipal, es va transformar el 2010 en una plan municipal, ampliant-se així a tota la ciutat. Podeu llegir més sobre aquest projecte tan interessant a la seua pàgina web o bé seguint-los al facebook.

Tot plegat, dos acostaments a la cultura i la creativitat d’allò més interessants en àmbits locals que necessiten transformacions i reinvencions.