Clàssics il·lustrats per als més menuts

Abans de saber llegir una lletra, una paraula, els nadons aprenen a llegir allò més proper: la família, la casa, el carrer. Abans de llegir una frase o un text, els nadons aprenen a llegir un dibuix, una il·lustració i un grapat d’imatges. Aquesta és la idea central que persegueix l’anomenada babylit o literatura per a nadons, l’aproximació a la realitat més propera dels infants a través dels clàssics de la literatura universal. Hui 2 d’abril, que és el dia internacional del llibre infantil i juvenil, la meua recomanació és aquesta: apropar la literatura clàssica als més menuts i oferir-los unes il·lustracions de qualitat, que els facen interessar-se més endavant per aquesta literatura universal.

Si us agrada llegir en anglés, l’editorial nord-americana BabyLit de Gibbs Smith té un ampli catàleg d’aquestes obres adaptades als més menuts. Així, amb El somni d’una nit d’estiu de Shakespeare ens endinsem en el món de la fantasia, amb Emma de Jane Austen podem tractar les emocions, amb Moby Dick de Melville aprenem sobre l’oceà o amb Alícia en el país de meravelles de Carroll podem practicar els colors.

emma-main_grandemidsummer_grandemobydick_grandealice_grande_a16cebf8-a215-474a-9695-d8ff9f86cf74_grandeanna_grandedonquixote_grande

 

El ventall d’opcions és més ampli, tal i com podeu comprovar a la pàgina de l’editorial.

Si preferiu llegir la traducció al català o al castellà, l’editorial CocoBooks té alguns dels títols traduïts a totes dues llengües. En català, per exemple, trobareu Anna Karènina, EL llibre de la Selva, Romeu i Julieta i Alícia al país de les meravelles.

Tot plegat una boníssima opció per a regalar aquest mes d’abril, un mes carregat de llibres.